top of page
_Persoonlijke ontwikkeling.png

NLP COACHING

en het verschil met therapie

We krijgen allemaal wel eens te maken met problemen in ons leven waar we alleen niet meer uitkomen. Het kan gaan om psychische en fysieke gezondheidsproblemen, het vinden van balans in werk, gezin of relaties, of het omgaan met negatieve stemmingen, onzekerheid, angst, stress of vermoeidheid. Je wilt je verhaal kunnen vertellen en zoekt een oplossing voor je probleem. Het kan ook zijn dat je de behoefte hebt om te sparren rond een levensvraagstuk waar je mee worstelt. Met deskundige externe ondersteuning kom je sneller tot de kern en kun je de antwoorden vinden die je zoekt.

Met het advies en de ondersteuning die je krijgt van een coach of therapeut kun je jouw gedachten, keuzes en gedrag in een nieuw kader toetsen. Je krijgt meer helderheid, ervaringen worden verwerkt en je ervaart dat de energie in je lijf weer stroomt. Je richting is weer scherp en de ruis is van de radar!

Het verschil tussen een coach en therapeut

Het verschil tussen een coach en therapeut is dat een coach zich voornamelijk richt op het krachtiger maken van cliënten door middel van gedragsverandering. Een coach gaat ervan uit dat jij zelf in principe in staat bent om tot oplossingen te komen en begeleidt je in het proces. Coaching is meestal gericht op doelstellingen in de toekomst, bijvoorbeeld op het gebied van werk, zelfontplooiing of levensvragen. Een coach helpt je om je vraag of doel concreet te maken en begeleidt je om heldere antwoorden te vinden. Daarnaast helpt een coach je om de eigenschappen en hulpbronnen die je al in je hebt om tot oplossingen te komen, bewust te maken en te versterken.

NLP coaching

Stel je voor dat jouw brein een krachtige machine is die altijd aan staat. Maar soms lijkt het alsof er saboteurs in jouw eigen brein zitten die jou tegenhouden en beperken in jouw groei. Gelukkig kan ik je helpen deze saboteurs op te sporen en krachtige NLP-technieken te leren die je dagelijks kunt toepassen. Zo begrijp je jouw breintaal beter en krijg je de controle terug over jouw leven.

NLP coaching onderscheidt zich doordat het zich vooral richt op de opgeslagen onbewuste structuren in het brein en lichaam die gedrag veroorzaken en in stand houden. Dit omvat vaak complexe samenhangen tussen overtuigingsstructuren, zelfbeeld en gedrag in een specifieke context. Naast structuren op het niveau van één enkele probleemsituatie kunnen er ook overstijgende patronen worden ontdekt die een grote invloed hebben op meerdere gebieden. Met NLP coaching wordt het probleem bij de bron aangepakt, zodat het blijvend wordt opgelost.

Therapie

Een therapeut richt zich meer op de oorsprong en oorzaak van het probleem en het helen van ervaringen uit het verleden die invloed hebben op het voortduren van klachten. Er bestaan veel verschillende vormen van therapie, hoewel de methodieken veel overeenkomsten vertonen. Therapie kan worden ingezet bij psychische problemen, ernstige emotionele problemen, gedragsproblematiek, depressie, verslaving, angsten en trauma of PTSS. Psychosociale therapie wordt in veel gevallen vergoed door zorgverzekeraars, afhankelijk van het pakket en de verzekeraar.

Ik maak gebruik van verschillende methodieken. Ik kan ook gemakkelijk schakelen tussen beide rollen als dat nodig is, waardoor je snel en merkbaar resultaat bereikt en weer verder kunt. Ik heb ruime ervaring in het begeleiden bij (sociale) faalangst, paniekstoornissen, fobieën, stemmingsklachten, stress en burn-out problematiek.

Ben jij op zoek naar deskundige ondersteuning bij het oplossen van problemen in je leven? Of worstel je met een levensvraagstuk waar je graag over wilt sparren? Overweeg dan eens de hulp van een coach of therapeut. Met hun advies en begeleiding kun je snel tot de kern van jouw problemen komen en antwoorden vinden die je zoekt. Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek en ontdek hoe coaching of therapie jou kan helpen. Of lees meer over mijn visie en werkwijze op mijn blog. Neem de eerste stap en investeer in jezelf, zodat je weer richting en helderheid krijgt in je leven!

Coaching is mogelijk online, in mijn praktijk in Hengelo (ov), of bij jou thuis. Je kunt hier meer informatie vinden over mijn werkwijze en vergoedingen door zorgverzekeraars.

Daarnaast kun je op mijn blog meer lezen over mijn visie en diverse onderwerpen.

bottom of page