top of page
Rennende vrouw

PSYCHOSOCIALE THERAPIE

Als zelfstandig psychosociaal therapeut bied ik een gevarieerd aanbod van benaderingen om mensen te helpen naar hun problemen, ervaringen en belevingen te kijken op een manier waarmee zij hun houding en perspectieven naar het leven toe kunnen verruimen. Dit houdt in dat ik breed en cliëntgericht werk, waarbij ik aandacht besteed aan het hier-en-nu en ervaringen uit eerdere levensfasen. Mijn focus ligt op het activeren van het zelf genezend en probleemoplossend vermogen van de hulpvrager.

Mijn doel is om jou te ondersteunen bij je herstel op basis van vertrouwen en vrijwilligheid. Of je nu meer veerkracht, flexibiliteit en keuzemogelijkheden wilt ontwikkelen om beter om te gaan met uitdagingen, of worstelt met disfunctioneel gedrag en destructieve patronen, ik sta voor je klaar om je te helpen.

Psychosociale therapie is effectief gebleken bij een breed scala aan problemen, waaronder burn-out, overmatige stress, depressieve klachten, faalangst, onverwerkte emoties en gebeurtenissen, verandering van onbewuste gedragspatronen, somatische klachten zonder medische oorzaak, stagnerende rouw en meer.

Als professionele vorm van individuele hulpverlening valt psychosociale therapie onder complementaire zorg, wat betekent dat in veel gevallen (gedeeltelijke) vergoeding via zorgverzekeraars vanuit de alternatieve geneeswijzen mogelijk is.

 

Zoek jij hulp?

Ik werk samen met andere organisaties in de hulpverlening in de regio Twente. Zo werk ik nauw samen met PVO 't Zeggelt in Enschede en ben ik aangesloten bij de CZOT Coöperatie Zorgondernemers Twente en werkzaam als zorgaanbieder voor de 14 Twentse gemeenten. Dat betekent dat ik samen met jou kan kijken naar welke hulp jij nodig hebt en je advies kan geven welke stappen je kunt ondernemen. Heb jij een WMO/jeugdwet indicatie of een PGB en zoek jij passende hulp? Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

bottom of page