top of page
EMDR.jpg

EMDR

EMDR staat voor "Eye Movement Desensitization and Reprocessing" en is een effectieve psychotherapeutische behandelmethode. Deze methode maakt gebruik van oogbewegingen om de herbeleving van ingrijpende gebeurtenissen te verwerken en emotionele reacties te verminderen.

Traumatische herinneringen worden gekenmerkt door heftige emoties, levendige beelden en fysieke reacties, die vaak worden geactiveerd in situaties die lijken op de traumatische gebeurtenis. EMDR is geschikt voor mensen die last hebben van psychische en fysieke problemen als gevolg van een nare of traumatische ervaring, zoals angsten, depressieve gevoelens, nachtmerries, paniekaanvallen en fobieën.

EMDR kan ook helpen bij zelfbeeld- en zelfvertrouwenklachten en wordt gebruikt bij volwassenen, jongeren en kinderen. Het is een methodiek die in combinatie met andere specialisaties, zoals NLP, psychosociale gesprekstherapie, RET en cognitieve gedragstherapie, kan worden ingezet voor een beter resultaat.

Als je last hebt van psychische of fysieke klachten als gevolg van een traumatische ervaring, kan EMDR je helpen om deze ervaring te verwerken en emotionele reacties te verminderen. Wil jij ook afrekenen met angsten, depressieve gevoelens, nachtmerries of fobieën? Neem dan contact op. Ik ben met een ervaren EMDR-therapeut die is aangesloten bij de Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland. Kijk voor meer informatie op www.emdr-therapeuten.nl en zet de eerste stap naar een gezonder en gelukkiger leven. 

bottom of page