top of page
20220416_165257.jpg

LEUK JE TE ONTMOETEN!

Hoi! Ik ben Anita Poth. Na mijn opleiding HBO-SPH heb ik een aantal jaren gewerkt in de (crisis) jeugdhulp en vervolgens bij de st. RIBW Twente waar ik zowel als ambulant begeleider als woonbegeleider heb gewerkt. Ik ben getrouwd met Robert en heb twee volwassen dochters. Na de eerste tropenjaren met een jong gezin, wilde ik me verder gaan ontwikkelen in een richting die bij helemaal me paste en goed aansloot bij wat ik al deed. Ik ben altijd een gepassioneerd sporter geweest en heb ook meerdere jaren gewerkt als sportinstructeur. Deze kennis wilde ik graag inzetten in mijn werk en ik heb een opleiding leefstijlcoach en personal training afgerond. In 2010 ben ik gestart met mijn eigen praktijk, Getreal Training & Coaching. Ik wil graag mensen zowel fysiek, emotioneel en mentaal in beweging zetten en motiveren.

 

Ik begrijp goed dat het leven niet altijd vanzelf gaat of vanzelfsprekend is. Ik heb inmiddels 30 jaar leren leven met chronische pijn en heb later ook te maken gekregen met langdurig herstel na ziekte. Helaas heeft dat wel zijn impact gehad op mijn sportieve ambities en kwam ik opnieuw op een kruispunt aan. Zo komt ieder mens voor persoonlijke uitdagingen te staan en je keuzes zijn op deze momenten vaak levens veranderend. Ik leer nog iedere dag hoe belangrijk het is om mezelf goed te kennen, goed naar mezelf te luisteren en te voelen waar ik wél of geen energie van krijg. 

Bij Getreal staat authenticiteit centraal. Ken je dat gevoel dat je jezelf kwijt bent? Niet meer weet wat jou in beweging zet of waarbij het voelt alsof het vanzelf gaat? Mijn missie is om jou in je authentieke kracht te zetten en je te begeleiden in je persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit, zodat je zonder emotionele en mentale blokkades vol zelfvertrouwen en plezier in het leven kunt staan. Ik werk vanuit een holistische visie waarbij ik uitga van de verbinding tussen jouw gedrag, emoties, denken, lichaam, zingeving, en sociale omgeving.

Mijn motto is "je lijf en brein op één lijn". Als beide effectief samenwerken, zul je jezelf ervaren als congruent, compleet en in balans en kun je volledig in verbinding staan met jouw persoonlijke doelen en missie. Wat mij onderscheidt van anderen is mijn analytisch vermogen, mijn vermogen om heldere en overzichtelijke informatie te geven en snel de kern van een probleem te raken. Ik respecteer jouw tempo en heb veel levenservaring, vakkennis en ervaring en ben in mijn element als een leergierige autodidact. Ik heb een brede interesse en kan over veel onderwerpen met je meedenken en je prikkelen en inspireren. Als gecertificeerd personal trainer en leefstijlcoach heb ik ook een passie voor sport, gezond eten, en vitaliteit en kun je bij mij terecht voor hulpvragen op deze gebieden.

Ik werk met verschillende methodieken, waaronder NLP, psychosociale gesprekstherapie, ACT, CGT, en EMDR. Ik ben me gaan specialiseren in begeleiding bij trauma, emotieverwerking en angst en het effectief omgaan met conflicten en communicatieproblemen. NLP spreekt mij bijzonder aan omdat het je de taal van het brein leert spreken en je onbewuste patronen kunt herkennen en blijvend veranderen. Omdat NLP je ook helpt emoties te verwerken en de verbinding met gevoelens in het lichaam centraal zet,  is het een solide basis voor een duurzame verandering. Ik richt me op het ontdekken van kansen en mogelijkheden en hoe jij deze kunt benutten. Ik blijf mijzelf ontwikkelen door jaarlijks vakgerichte opleidingen te volgen om kwaliteit te kunnen blijven bieden.

Bij mijn benadering staat de cliënt centraal en geloof ik dat er geen vast kader bestaat voor het bieden van hulp. Ik werk op een persoonlijke manier die aansluit bij de behoeften en beleving van elke individuele cliënt en zijn of haar omgeving. Er is geen vaste methodiek die ik volg, maar in plaats daarvan staat de relatie tussen de coach/therapeut en de beleving van de cliënt centraal. Ik geloof dat we moeten doen wat helpt.

Na mijn eerste opleiding in NLP besloot ik al snel dat ik ook NLP-trainer wilde worden. Ik ben ervan overtuigd dat NLP van onschatbare waarde is en eigenlijk al op scholen onderwezen zou moeten worden. Met NLP vergroot je namelijk je zelfkennis, verbeter je de communicatie en samenwerking, en leer je flexibel en doelgericht te leren en leven op een praktische en toegankelijke manier.

Als gecertificeerde NLP-trainer geef ik met veel plezier NLP Practitioner-, Master- en Coachopleidingen. Daarnaast geef ik ook (verkorte) NLP-cursussen en -trainingen, zowel intern bij bedrijven en organisaties als extern. Het geeft me enorm veel energie om te zien welke transformerende resultaten deelnemers bereiken met NLP.

Ik werk ook samen met andere organisaties in de hulpverlening in de regio Twente. Zo werk ik nauw samen met PVO 't Zeggelt in Enschede en ben ik aangesloten bij de Coöperatie Zorgondernemers Twente. Daarnaast ben ik werkzaam als zorgaanbieder voor de 14 Twentse gemeenten.

geschreven handtekening-1_edited.jpg

LEES WAT ANDEREN ZEGGEN!

Ik heb meer inzicht in mijn manier van communiceren. Ik weet nu hoe communiceren werkt en hoe ik daar een positieve invloed op heb. Ik kan nu effectiever en dieper communiceren. Door de interventies ga ik relaxter op reis en heb ik meer inzicht in hoe het brein werkt en hoe ik vervelende dingen opsla, opnieuw kan opslaan en er zo minder last van heb. De trainster omschrijft de stof helder en is inspirerend. De locatie is mooi en leuk om met een groep in te werken. De stof die wordt aangeboden is goed en het is fijn dat er gewerkt wordt met assistent trainers die helpen bij het oefenen. De avondopleiding is een absolute aanrader!

Mirjam | NLP Practitioner Avondopleiding

blog getreal training en coaching.png
psychosociale therapie dienst  2 website.png
Hoop

NLP COACHING

ook online

Wil je helderheid in je doelen en vaardigheden ontwikkelen om oplossingen te vinden en deze blijvend te bereiken? Dan kan persoonlijke coaching jou daarbij helpen.
Ik ondersteun bij mentale en emotionele uitdagingen, gedragsveranderingen, communicatie- en zingevingsproblemen, conflicthantering en relatie- of gezinsproblemen. Werkgerelateerde coaching is ook mogelijk. Laten we samen werken aan jouw groei en succes.

PSYCHOSOCIALE BEGELEIDING

particulier/WMO/Jeugdwet

Ik bied oplossingsgerichte begeleiding aan om je te helpen omgaan met emotionele en sociale gevolgen van situaties of (gedrags)problematiek. We werken samen vanuit de kern van het probleem om effectieve oplossingen te vinden. Bij (gedrags)problemen en conflicten bied ik ondersteuning en advies op het gebied van communicatie.
Of je nu individuele of gezinsbegeleiding nodig hebt, ik sta voor je klaar. Bovendien kan psychosociale therapie worden vergoed door zorgverzekeraars via de aanvullende verzekering. En als je liever thuis begeleiding krijgt, bied ik ook ambulante begeleiding aan huis. Laten we samen werken aan een betere toekomst.

ANGST EN TRAUMA

EMDR/NLP

Als jij worstelt met angstklachten, trauma's of onverwerkte emoties, ben ik er om je te helpen. Met EMDR en NLP kunnen we ervaringen verwerken en je dagelijks leven verbeteren. Met ruime ervaring in de behandeling van faalangst, negatief zelfbeeld, fobieën, sociale angst en verlies- en rouwverwerking, ben ik er om je te ondersteunen bij elke stap. EMDR-therapie kan al in enkele sessies een positief effect hebben. Laten we samen werken aan jouw zelfvertrouwen en de vermindering van angst.

bottom of page