top of page

ma 14 nov

|

Trainingscentrum De Homme

NLP master practioner

Ga de verdieping in met je kennis en vaardigheden vanuit de NLP practioner opleiding en wordt een master in NLP!

Registratie gesloten
Zie andere evenementen
NLP master practioner
NLP master practioner

Tijd en locatie

14 nov 2022, 09:30 – 13:30

Trainingscentrum De Homme, Laagsestraat, Oud Ootmarsum, Nederland

Over het evenement

Doel Het doel van de Master Practitioner opleiding is om een vervolgstap te maken in jouw eigen (privé- en professionele) ontwikkeling met NLP. Jij leert meer over de diepere beweegredenen van mensen en we besteden aandacht aan het toepassen van NLP in professionele settings zoals coaching, advisering en werken met teams. Je gaat tijdens de NLP Master Practitioner ook meer op zoek naar jouw kern.

Doelgroep Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die een verdieping wil op de lesstof van de NLP Practitioner.

Beschrijving De Master Practitioner opleiding zorgt voor een verdieping van de kennis en vaardigheden die je al hebt en we voegen er mooie en nieuwe werkmethodes aan toe. Met de Master Practitioner Opleiding wordt jij meester in communicatie en gedragsverandering. In het tweede jaar van de volledige NLP opleiding komt je tot de werkelijke essentie van NLP en van jezelf. Voor de meeste Practitioners is dit ‘de slagroom op de taart’.

In het tweede jaar van de NLP opleiding gaan we meer gedetailleerd in op de onbewuste processen en de dieptestructuren in communicatie. Jij leert onder andere verschillende denkstijlen van jezelf en anderen te herkennen. Centraal staan de verborgen drijfveren van ons handelen, de motieven en de onderliggende patronen. Wat beweegt iemand om te doen wat hij doet? Welke waarden en normen spelen daarbij onderliggend een rol? Op het Masterniveau dragen we kennis aan op het vlak van waarden, normen, onbewuste aannamen en overtuigingen, identiteit en missie. Bewustwording van en werken met ‘beliefs’, emoties, tijdsaspecten en strategieën krijgen aandacht.

Je leert de structuur van betekenisverlening kennen en de samenhang tussen de oppervlaktestructuur (datgene wat zichtbaar is) en de dieptestructuur (de verborgen drijfveren). Op deze wijze plaatsen we de vaardigheden van de NLP Practitioner in een groter kader.

Andere onderwerpen zijn verdieping van het werken met tijdsaspecten – effectief onderhandelen – werken met vooronderstellingen, verwachtingen en presentatievaardigheden. Een aantal van de nieuw geleerde denkpatronen worden onder de loep genomen, die van nut kunnen zijn binnen de communicatie over en weer met anderen; op sociaal, relationeel en professioneel gebied.

Er wordt aandacht geschonken aan de vraag hoe je de kennis van de metaprogramma’s kunt gebruiken in de diverse situaties. Bruikbaar bijvoorbeeld bij: het samenstellen en aansturen van teams – sollicitatie- en intakegesprekken – en bij het begeleiden van groepen mensen binnen onderwijs, management en trainingssituaties.

Een belangrijk onderdeel van de hele opleiding is het modelleringproces. Modelleren is een methode waarmee aan de hand van principes en procedures voorbeeldgedrag van anderen in kaart wordt gebracht, met als doel dat het nagebootst kan worden. Ofwel, hoe leer ik wat de ander kan en hoe zorg ik ervoor dat deze kennis overdraagbaar wordt. Je brengt meesterschap van iemand anders in kaart. Vervolgens kun je dat meesterschap kopiëren.

Programma Het programma van de Master Practitioner ziet er in grote lijn als volgt uit:

 • Metaprogramma’s: dit zijn onze denkprogramma’s. Het gaat over observeerbare filters, processen, referentiekaders, etc. Deze maken het mogelijk te begrijpen hoe je functioneert.
 • Criteria: onze waarden en normen en de hiërarchie daarin. Waar ga je voor? Aan de orde komen onder andere de hiërarchie van normen en waarden en de waardensystematiek (opvragen, kalibreren, verhelderen, toepassen en wijzigen).
 • Overtuigingen: welke heb je, welke heb je nog nodig en welke niet meer?. Aan de orde komen onder andere kernovertuigingen en overtuigingssystemen (ontdekken, installeren, toepassen, verfijnen en veranderen).
 • Structuur van emoties: het gaat hierbij om de verandering, structuur, relaties en beheersing van emoties.
 • Tijdlijnen: we ontdekken, genereren, gebruiken en veranderen tijdlijnen. Enkele technieken hierbij zijn re-imprinting beliefs en compelling future.
 • Modellering: we brengen vaardigheden en capaciteiten in kaart met als doel dit te kunnen kopiëren.
 • Verdieping van de practitionerstof op diverse onderdelen. Enkele onderdelen zijn: verdieping van taalpatronen, strategieën, logische niveaus en submodaliteiten.

Toelatingseisen

 • Afgeronde NLP Practitioneropleiding. Jij dient in het bezit te zijn van een NLP Practitioner certificaat uitgegeven door een nationaal of internationaal erkende NLP organisatie. (lid van NVNLP).
 • Je hebt een MBO/HBO denkniveau.

Tijdsinvestering

 • De deelname aan de lesdagen is een tijdsinvestering van circa 168 uur voor de totale training. De dagopleiding bestaat uit 10 blokken van 2 dagen.
 • Voor de hele NLP Master Practitioner schatten wij de benodigde uren voor zelfstudie en het maken van een opdracht in op 100 uur.
 • Verder is het de bedoeling dat u in (regionale) oefengroepen meedoet om de stof te oefenen. Hier staan minimaal 12 dagdelen voor van 3 uur. Dit is in totaal 36 uur.

Planning en data

Medio November eerste blok

Data Master Practitioner M16

 • 14 en 15 november

Aanvang om 9.15 uur. Eindtijd ca: 17.30 uur.Locatie: Trainingscentrum Oud Ootmarsum in Oud Ootmarsum.

Studiematerialen Jij hoeft voor deze opleiding zelf geen studiemateriaal aan te schaffen. Je ontvangt van ons het lesmateriaal in een map van deHOMME. Verder krijg je van ons een schrijfblok en een pen.

Trainer Anita Poth

Certificatie en toetsing

 • Je sluit de NLP Master Practitioner opleiding af met een schriftelijke test en een modelleeropdracht. Deze test bestaat uit theoretische vragen, inzicht vragen en parate kennis vragen. Van het theoretische gedeelte is het nodig dat je 75% goed beantwoordt. Bij het met goed gevolg afsluiten van de geteste onderdelen ontvangt je het certificaat “Master Practitioner in NLP’’ met een kwaliteitslabel van ons instituut en een kwaliteitslabel van de Nederlandse Vereniging voor NLP. Bij onvoldoende integratie van de stof ontvang je een certificaat zonder labels, bij wijze van deelname. Indien je de schriftelijke toets of de praktijktoets niet hebt gehaald, kun je deze nog een keer herhalen.

Het certificaat ontvang je als je:

 • De opleiding volledig hebt betaald of een regeling hebt getroffen. Minimaal 80% van de trainingsdagen aanwezig bent geweest. Minimaal 75% van het theoretische gedeelte goed beantwoordt. De praktische opdracht flexibel en zorgvuldig uitvoert, volgens de vormvoorwaarden.

Locatie Deze opleiding vindt plaats in ons trainingscentrum in Oud Ootmarsum.

Kosten

 • 3.100 euro voor de dagopleiding. Inclusief studiemateriaal, lunch, koffie en thee. Betalen in delen kan ook. Wij hebben veel mogelijkheden om gespreid te betalen. Hierover kun je contact met ons opnemen. Bij gespreid betalen brengen we 50 euro administratiekosten in rekening.

Deel dit evenement

bottom of page