top of page

ma 22 mei

|

Trainingscentrum De Homme

NLP practitioner opleiding

Krijg grip op je gedrag en emotie en verbeter communicatie met NLP

Registratie gesloten
Zie andere evenementen
NLP practitioner opleiding
NLP practitioner opleiding

Tijd en locatie

22 mei 2023, 09:30 – 23 mei 2023, 17:00

Trainingscentrum De Homme, Laagsestraat 32, 7637 PB Oud Ootmarsum, Nederland

Over het evenement

Door NLP te leren en toe te passen kun je gewoontes en gedrag veranderen, bij jezelf en anderen. Het stelt je in staat beter te communiceren en meer te bereiken op persoonlijk en professioneel vlak. De methodiek van NLP  is ontstaan vanuit de gedachte dat door het overnemen van mentale en fysiologische patronen en vaardigheden van succesvolle personen deze jou kunnen helpen zelf te transformeren in de gewenste richting.

NLP stelt je in staat flexibiliteit te ontwikkelen en in te zetten en daarmee effectiever te zijn in je werk en privé,  het vergroot de kwaliteit en de mogelijkheden van jouw levenskeuzes. Met NLP ben jij in staat jezelf te veranderen in de richting die jij wenst en een inspirator en coach te zijn voor anderen die verandering wensen.

Als NLP trainer verzorg ik de Opleiding in samenwerking met TCC de Homme uit oud Ootmarsum.

Doelen

De volgende leerdoelen staan centraal binnen de opleiding:

Het creëren van een goed contact met andere mensen.

Het loslaten van negatieve ervaringen uit het verleden.

Inzicht krijgen in en het breken van ongewenste gewoonten.

Inzicht krijgen in denkprocessen en dit constructief gebruiken.

Haalbare doelen stellen en deze omzetten in actie.

Versnellen van uw persoonlijke groei.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die wil werken aan doelgerichte persoonlijke groei en ontwikkeling. Verder is de opleiding uitstekend geschikt voor iedereen die zijn of haar communicatieve vaardigheden wil verbeteren.

Beschrijving

NLP is vooral zelf ervaren, learning by doing is het motto tijdens de opleiding. Zelf doen en zelf ervaren vormen de basis voor de vertaling naar jouw eigen (werk)situatie. Een practitioner is een beoefenaar, iemand die leert om NLP praktisch te hanteren, zowel voor zichzelf als ook naar anderen toe.

Door middel van deze methode ben jij in staat om jouw houding en gedrag te veranderen en de resultaten te bereiken die jij wilt. Bewustwording, keuze en flexibiliteit zijn de sleutelwoorden. Bewust worden van jouw communicatiemogelijkheden levert meer keuzemogelijkheden in handelen wat uiteindelijk leidt tot flexibiliteit in zowel de privé als werkomgeving.

De Practitioneropleiding is het eerste jaar van een volledige NLP-opleiding. Een Practitionercertificaat geeft toegang tot het tweede jaar: de Masterpractitioner-opleiding. Kiezen voor NLP betekent tegelijkertijd dat je naast jouw technische competentie ook voor jouw persoonlijke ontwikkeling een belangrijke plaats reserveert.

Programma

Ethiek en vooronderstellingen.

Communicatiepatronen; wat kan ik aan mensen waarnemen? Meervoudige waarneming en waarnemingsposities.

Wat creëert een vertrouwensrelatie en hoe doe je dat?

Taalvaardigheden en vraagstijlen.

Optimaal contact maken. Diverse technieken.

Taalpatronen hanteren; bewust en onbewust.

Ankeren en ankertechnieken, bekrachtigende stemmingen installeren.

Herkaderen; bekijk het eens van andere kanten, bewustwording van een andere focus en gedrag.

Logische niveaus (omgeving, gedrag, capaciteiten, overtuigingen, identiteit ): hoe functioneren we, op welk niveau en wat is de impact?

Realiseren van gewenste doelen en formuleren op alle “logische” niveaus.

Metaforen: een symbolische manier van overdracht.

Vat op verleden, heden en toekomst.

Strategieën: wil jij Rome bereiken en jij komt er maar niet? Er zijn meerdere wegen!

Studiemateriaal

Jij hoeft voor deze opleiding zelf geen studiemateriaal aan te schaffen. Je ontvangt van ons het lesmateriaal in een map van deHOMME. Verder krijg je van ons een schrijfblok en een pen.

Toelatingseisen

Jij hebt een MBO/HBO denkniveau.

Er is geen specifieke vooropleiding nodig.

Tijdsinvestering

Deelname aan de lesdagen of avonden is een tijdsinvestering van circa 128 uur voor de totale training. De nieuwe dagopleiding in Oud Ootmarsum bestaat uit 8 blokken van 2 dagen. Daarnaast kun je deelnemen aan de certificatie (1,5 dag). De avondopleiding in Haaksbergen kent 36 avondtrainingen en 2 certificatiedagen (oude opzet). De nieuwe avondopleiding P50 in Oud Ootmarsum kent 32 avondtrainingen en 1,5 certificatiedag.

Voor de hele NLP Practitioner schatten wij de benodigde uren voor zelfstudie en het maken van een opdracht in op 100 uur.

Verder is het de bedoeling dat je in (regionale) oefengroepen meedoet om de stof te oefenen. Hier staan minimaal 10 dagdelen voor van 3 uur. Dit is in totaal 30 uur.

Certificatie en toetsing

Jij sluit de NLP Practitioner opleiding af met een schriftelijke en een praktische test. Daarnaast schrijf je een metafoor voor een medestudent. De schriftelijke test telt, in het totaal van de certificatie, mee voor 30 %. Deze test bestaat uit theoretische vragen, inzicht vragen en parate kennis vragen. Van het theoretische gedeelte is het nodig dat je 75% goed beantwoordt. De praktische test telt, in het totaal van de certificatie, mee voor 70%, en bestaat uit: gespreksvaardigheden, rapportvaardigheden en interventievaardigheden.

Bij het met goed gevolg afsluiten van de geteste onderdelen ontvang jij het certificaat “Practitioner in NLP’’ met een kwaliteitslabel van ons instituut en een kwaliteitslabel van de Nederlandse Vereniging voor NLP. Bij onvoldoende integratie van de stof ontvang jij een certificaat zonder labels, bij wijze van deelname.

Het certificaat ontvang je als je: – De opleiding volledig hebt betaald of een regeling hebt getroffen. – Minimaal 80% van de trainingsdagen aanwezig bent geweest. – Minimaal 75% van het theoretische gedeelte goed beantwoordt. – De praktische opdracht flexibel en zorgvuldig uitvoert, volgens de vormvoorwaarden. – Ondanks jouw examengevoel in uptime en rapport blijft met jouw subject, ook als je het even niet weet.

Kosten

30.40 euro voor de dag- en avondopleiding (16 dagen) inclusief certificatie en examen.

Indien jij volledig NVNLP gecertificeerd wilt worden als NLP Practitioner, dan kun je deelnemen aan de schriftelijke en praktische certificatieopdrachten.

De kosten zijn Inclusief studiemateriaal, lunch, koffie en thee.

Betalen in delen kan ook. Wij hebben veel mogelijkheden om gespreid te betalen. Hierover kun je contact met ons opnemen. Bij gespreid betalen brengen we 50 euro administratiekosten in rekening.

Kosten: 3040,00 (Neem even contact op als je gebruik wenst te maken van het STAP-budget)

Onze NLP opleidingen zijn NVNLP en CRBKO erkend.

Actuele Data 2023  NLP Practitioner dagopleiding in Oud Ootmarsum:

22 Mei

NLP Practitioner P57

9:15

23 Mei

NLP Practitioner P57

9:15

19 Juni

NLP Practitioner P57

9:15

20 Juni

NLP Practitioner P57

9:15

10 Juli

NLP Practitioner P57

9:15

11 Juli

NLP Practitioner P57

9:15

11 September

NLP Practitioner P57

9:15

12 September

NLP Practitioner P57

9:15

09 Oktober

NLP Practitioner P57

9:15

10 Oktober

NLP Practitioner P57

9:15

13 November

NLP Practitioner P57

9:15

14 November

NLP Practitioner P57

9:15

11 December

NLP Practitioner P57

9:15

12 December

NLP Practitioner P57

9:15

15 Januari

NLP Practitioner P57

9:15

16 Januari

NLP Practitioner P57

9:15

Minder lezen >>

Deel dit evenement

bottom of page